150 gr. soğan İncecik doğranır. 75 gr. yağ ile saranncaya kadar kavrulur. 3 desilitre su ilâve edilir. Ayıklanarak 30 dakika evvelden ılık suda ıslatılmış pirinç ilâve edilir. Yavaş yavaş pilâv hâline gelinceye kadar pişirilir. Kıymanın yarısı, yağsız olarak kavrulur. Kalan kıymaya ilâve edilir. Pişen pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, biber, 3 yumurta ilâve edilip yoğurulur. İki ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek yuvarlanır. Oval şekil verilir. Galeta tozuna bulanır. Kalan yumurtalar yumurta tenceresinde kırılır. Hafif ateş üzerinde, yoğurt koyuluğuna gelinceye kadar çarpılır. Un ilâve edilir. Köfteler bulunarak kızdırılmış yağda kızartılır. Köfteye garnetör olarak patates ilâve edilir.AFİYET OLSUN kiki
* 2 çorba kaşığı Sana * l kg patates * 250 gr kıyma * Maydanoz(ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı pirinç * 2 adet soğan(ince kıyılmış) * l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı suda eritilmiş) * Tuz,karabiber:1. Yuvarlak uzunca patateslerin içlerini oyacakla biraz çıkarın. 2. Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,tuz,biber ve maydanozu katarak iyice karıştırın.Sert olmaması için,azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın. 3. Patatesleri,Sana’da hafif kızartın, tepsiye alın;kalan yağa salçayı ve patateslerin üzerini örtecek kadar suyu koyup kaynatın. 4. Tepsiye dizilmiş patateslerin üzerine bu suyu döküp orta ateşte yaklaşık l saat pişirin.
PÜF NOKTASI:
Patateslerin pişmesine yakın,üzerlerine soğan ve domatesi halka dilimler halinde dizip,fırında sıcak ısıda yaklaşık 15 dakika pişirin;güzel bir görüntü ve lezzet elde edersiniz.(y12)kiki