400 gr dana bonfile 8 orta boy patates 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı kırmızı biber 400 gr süzme yoğurt 6 diş sarmısak 100 gr tereyağı Tuz
Hepsini karıştırıp yemeden önce eti pişirin bari:D ama şu tarif bir ışık tutabilir;
Sarmısağı dövün ve süzme yoğurt ile karıştırın. Patatesleri rendeleyin ve kurutun. Kızgın yağda kızartın. Kevgirle patatesleri alın. Geniş bir tabağa yerleştirin ve yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün. Bir tavada tereyağını eritin ve tuz ekleyerek bekletin. Etleri kömür ızgarasında pişirin. Parmak patates şeklinde kesin ve ılık bekleyen tereyağının içine atın. Baharatları da ilave ederek 8 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun üstüne yerleştirin. Sıcak servis yapın. Soğuk olunca tat vermiyor. : )
Şeb-i yelda 21.2.2015 19:26 Sadece malzemeleri yazsam yeterli olmaz diye düşündüm ondan:D