Forumlar * TATLI TARIFLERİ«
Ballı Kabak |\/| {_} ¿ |__ /-\
*Şeb-i yelda
21.2.2015 21:22
1,5 kilo balkabağı
1. 5 su bardağı şeker
Bal ve ceviz

Kabağı ısıra ısıra yiyebilirsiniz ya da biraz zahmet edip şöyle de yiyebilirsiniz; :D

Kabaklar soyulup doğranır, şeker üzerine dökülüp sabaha kadar bekletilir ama 4-5 saatte yeterli olacaktır. Suyunu salan kabak kısık ateşte kontrol edilerek pişirilir. Soğuyan tatlının üzerine bal dökülüp ceviz doğranır.
 
*EsmerqiZ
1.2.2017 15:49
100 ml krema
70-80 gram kadar bitter çikolata
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine;
fındık kırığı Kremayı ocağa koyup kaynama noktasına gelene kadar pişirelim.
Kenarlardan fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp çikolatayı ekleyelim.
Çikolata eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakalım.
Bisküvileri çok ufak olacak şekilde rondodan çekip çikolataya ekleyelim.
Şeker ve hindistan cevizini de ekleyip karıştıralım.
Dolapta biraz katılaşmasını bekleyip istediğimiz boyutta toplar yapıp fındığa bulayalım yine dolapta soğutup servis yapalım.  
Paylaş
Giriş Yap
Sistem Bilgisi
hi55.biz © 2024 TURKUAZ
Mobil chat,mobil sohbet,cep chat,cep sohbet,mobil çet,cep çet