creative 2.9.2015 00:09
Yapılışı Hamuru; Öncelikle yağ eritilir, üzerine su ilave edilir ve kaynatılır. Sonra tuz, şeker, un ilave edilerek karıştırılır, biraz kavrulur. Tüpten alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yumurtalar birer birer kırılır mikserle çırpılır. Tepsi margarinle iyice yağlandıktan sonra hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar alınıp birer birer tepsiye dizilir. 170 derecede pişirilir. Fırın iyice soğumadan kapağı açılmaz. Tavuk göğsü; Yağ eritilir, un ile biraz çevrildikten sonra (çok az) şeker ve süt konulur kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Soğuduktan sonra vanilya eklenerek çırpılır. Pişen hamurların üzeri kapak şeklinde kesilip içine tavuk göğsü konur. Puding veya çikolata sosu hazırlanıp üzerine dökülür. Afiyet olsun.