creative 2.9.2015 14:30
Yapılışı Yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ediyoruz ve kulak memesi kıvamına gelince iki eşit parçaya ayırıyoruz .Bir tanesine kakao ekliyoruz ve yoğuruyoruz kakao iyice hamura rengini veriyor. Sade ve kakaolu hamurları oklavayla ayrı ayrı açıyoruz, kurabiyeyi kakaolu görünsün istiyorsak kakaoluyu alta, sade hamuru üste koyup kesiyoruz ve kestiğimiz hamurları şekillendiriyoruz kıvırarak. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize koyuyoruz ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz. (Yağlı kağıdı olmayanlar dosya kağıdını yağlayıp koyabilirler tepsilerine) Afiyet olsun. :)