Forumlar * ETLİ YEMEKLERİ«
Kadınbudu Köfte Tarifi
*LEOPAR1.3.2013 15:47
Malzeme :

1 kg. koyun kıyması

150 gr. pirinç

400 gr. sâde yağ – vita

15 gr. un

7 âdet yumurta

Bir demet maydanoz

Biraz galeta tozu

Tuz, biber
Yapılışı :

150 gr. soğan İncecik doğranır. 75 gr. yağ ile saranncaya kadar kavrulur. 3 desilitre su ilâve edilir. Ayıklana­rak 30 dakika evvelden ılık suda ıslatılmış pirinç ilâve edilir. Yavaş yavaş pilâv hâline gelinceye kadar pişirilir. Kıymanın yarısı, yağsız olarak kavrulur. Kalan kıymaya ilâ­ve edilir. Pişen pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, biber, 3 yumurta ilâve edilip yoğurulur. İki ceviz büyüklüğünde parça­lara bölünerek yuvarlanır. Oval şekil verilir. Galeta tozuna bulanır. Kalan yumurtalar yumurta tenceresinde kırılır. Ha­fif ateş üzerinde, yoğurt koyuluğuna gelinceye kadar çarpı­lır. Un ilâve edilir. Köfteler bulunarak kızdırılmış yağda kı­zartılır. Köfteye garnetör olarak patates ilâve edilir.AFİYET OLSUN kiki
*LEOPAR1.3.2013 15:49
Etli Patates Dolması Tarifi:Gereken Malzemeler.

* 2 çorba kaşığı Sana
* l kg patates
* 250 gr kıyma
* Maydanoz(ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 2 adet soğan(ince kıyılmış)
* l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı suda eritilmiş)
* Tuz,karabiber:1. Yuvarlak uzunca patateslerin içlerini oyacakla biraz çıkarın.
2. Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,tuz,biber ve maydanozu katarak iyice karıştırın.Sert olmaması için,azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın.
3. Patatesleri,Sana’da hafif kızartın, tepsiye alın;kalan yağa salçayı ve patateslerin
üzerini örtecek kadar suyu koyup kaynatın.
4. Tepsiye dizilmiş patateslerin üzerine bu suyu döküp orta ateşte yaklaşık l saat pişirin.

PÜF NOKTASI:

Patateslerin pişmesine yakın,üzerlerine soğan ve domatesi halka dilimler halinde dizip,fırında sıcak ısıda yaklaşık 15 dakika pişirin;güzel bir görüntü ve lezzet elde edersiniz.(y12)kiki
*SensatioN23.6.2014 04:17
Pek bi faydalı .hahha.
GeriSistem Bilgisi
hi55.biz © 2024 TURKUAZ
Mobil chat,mobil sohbet,cep chat,cep sohbet,mobil çet,cep çet